Toni Đerona i Ilija Abutović (©Starsport)
Toni Đerona i Ilija Abutović (©Starsport)

Đerona se već okreće Pancerima: Nemačka ima kompletan tim - Knor, Gola, Volf; Milosavljev neizvestan

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 23:14

"Najvažnija su dva boda, svaki početak šampionata je težak. Nismo paničili kad nam nije išlo. Verujemo u sebe, sutra imamo taktički trening pred nedeljni meč“, istakao je španski stručnjak

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Bilo je problema u prvom poluvremenu, ali u nastavku razlika u klasi u korist Srbije je bila evidentana. Orlovi su pobedili Alžir sa 36:27 i napravili veliki korak ka drugoj fazi takmičenja. Dobila je Srbija Stefana Dodića, momka za velika dela, Petar Đorđić je bio raspucan, u nastavku su odlični bili Mijajlo Marsenić i Vukašin Vorkapić.

Izabrane vesti

Najvažnija su dva boda i da nije bilo povređenih igrača. Znali smo da je uvek početak težak na velikim takmičenjima. U prvom poluvremenu nije bilo lako. Alžir je odlično igrao, namučio nas je. U nastavku, tim je pokazao snagu, nismo paničili, nismo bili nervozni i kada nas nije išlo. Ostali smo usredređeni i to je na kraju rezultiralo ubedljivoj pobedi. Ispunili smo cilj“, rekao je Đerona.

Najviše nas zanima status Dejana Milosavljeva. Male su šanse da će golman Fuksea da stane na gol u nedelju protiv Nemačke. Ipak, nada tinja.

Ne znamo još, videćemo sa doktorom. Ako bude bilo mogućnosti, biće s nama. Fokus je na onima koji su tu. Cupara i Bomaštar su obavili veoma dobar posao protiv Alžira“.

Nemačka je dobila Katar u prvom meču prvog kola sa 31:27. Kormilar Srbije nije gledao taj meč, ali sledi detaljna analiza i spremanja za Pancere Alfreda Gislasona.

Gledao sam samo nekoliko minuta. Očekujemo mnogo teži meč u nedelju. Imaćemo sutra taktički trening, dobro ćemo analizirati rivala".

Protiv Katara je mladi Juri Knor bio najbolji igrač Nemačke. Sin nekada proslavljenog reprezentativca Pancera Tomasa Knora biće najveća opasnost po naš tim.

"Juri je neko ko igra odlično u klubu. Biće ga teško zaustaviti, ali Nemačka ima mnogo dobrih igrača. To je kompletna reprezentacija. Gola je odličan pivotmem, Volf sjajan golman koji može da reši utakmicu. Nikada vam ne preti opasnost samo od jednog igrača. Verujemo u sebe, znamo da će biti velika borba, ali možemo do pobede, optimista je Đerona.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara